Sök

Anpassade medier

Biblioteket har anpassade böcker för dem som har olika former av läshinder.

Vi erbjuder ett stort urval av DAISY-talböcker, talböcker på kassett, storstilsböcker och lättlästa böcker för vuxna. För att kunna lyssna på DAISY-talböcker behöver man särskild DAISY-spelare. Biblioteket har sex spelare till utlåning. DAISY-spelare finns också i form av app för mobiltelefon och som datorprogram till PC eller Mac.

För dig som av någon anledning inte själv kan ta dig till biblioteket finns vår uppsökande verksamhet, vilket innebär att personal från biblioteket kör hem böckerna till dig. DAISY-talböcker och talböcker på kassett kan även skickas hem till dig per post. 

DAISY - Talböcker

Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) möjliggör numera för låntagaren att ladda hem talböcker via webbplatsen Legimus. Tjänsten heter Egen nedladdning och för att få tillgång till den måste man registreras som låntagare. Registreras som låntagare gör man på biblioteket. Då får man instruktioner och information om hur tjänsten fungerar. Kontakta oss för att boka en tid.

Ta gärna del av vår guide till Legimus på telefon, surfplatta och dator. Klicka här.

Länk till Legimus.

Sök på DAISY

Om en viss titel inte finns på biblioteket kan vi kostnadsfritt beställa boken till dig från ett annat bibliotek. Kontakta biblioteket för vidare hjälp!

Böcker på lätt svenska

Videoklipp från MTM

Kontakta oss

Gislaveds Bibliotek

Telefon: 0371-819 38,
0371-819 93
Fax: 0371-10426

Skicka e-post till Gislaveds bibliotek

Besöksadress
Gislegatan 5
Post- och leveransadress
Gislegatan 7
332 33 GISLAVED