Sök

Tidningar och tidskrifter

Biblioteken i Gislaveds kommun prenumererar på ett tjugotal dagstidningar och närmare 200 tidskrifter på svenska och andra språk. Dagstidningarna sparas i en månad och tidskrifterna i  ett, tre, fem eller tio år. Man kan låna hem alla tidskrifter, med undantag för det senaste numret, som endast kan läsas på biblioteket.

Här kan du se vårt utbud av tidningar och tidskrifter.

PressReader

Du kan också använda dig av databasen PressReader som vi har på biblioteket och som man även har tillgång till hemifrån. Där finns det tusentals olika dagstidningar från hela världen.

I PressReader finns mer än 6000 tidskrifter och dagstidningar från mer än 100 länder och på fler än 60 språk. I PressReader får du tillgång till det senaste numret och kan läsa det på din dator eller på din surfplatta eller mobiltelefon.

På biblioteket kan du läsa direkt, antingen via din egen enhet eller på lånad laptop eller surfplatta. Om du är hemma och använder en PC eller Mac, kommer du åt PressReader genom att följa länken ovan, efter att du loggat in med ditt lånekortsnummer eller personnummer tillsammans med din PIN-kod. För smarta mobiler och surfplattor finns en app som du ska använda dig av, hämta den där du köper appar, t.ex. på App Store, Google Play eller Microsoft. Appen kan du använda online på biblioteket, men för att läsa hemma (offline) måste du ladda hem materialet när du är på biblioteket.

Så här gör du för att komma åt PressReader hemifrån med din PC/Mac

  1. Börja med att gå till sidan för inloggningen, klicka på den här länken.
  2. Skriv in ditt lånekortsnummer/personnummer och din PIN-kod i inloggningsrutan till höger
  3. Följ länken som kommer fram (https://www.pressreader.com).
  4. När du är inloggad kan du direkt leta efter tidskrifter och tidningar. Börja gärna med att klicka på "Select publication", så kan du leta fram tidskrifter baserat på land, språk och kategori.

Hör gärna av dig till biblioteket så hjälper vi dig att komma igång

Kontakta oss

Gislaveds Bibliotek

Telefon: 0371-819 38,
0371-819 93
Fax: 0371-10426

Skicka e-post till Gislaveds bibliotek

Besöksadress
Gislegatan 5
Post- och leveransadress
Gislegatan 7
332 33 GISLAVED