Sök

Låna och lämna

På Gislaveds bibliotek finns fyra automater - två för utlån och två för återlämning. De finns både på nedre och övre plan i biblioteket. Det kan vara lite svårt första gången man lånar eller återlämnar. Videoklippen nedan visar hur du gör.

 

Sätt i lånekortet och tryck in din PIN-kod. Du kan också välja "Låna" genom att trycka på skärmen och sedan skriva in ditt personnummer och sedan din PIN-kod. För boken till vänster hörn. Tryck sedan på "Avsluta" och du får strax ett kvitto med återlämningsdatum.

Vissa medier går inte att låna i automaten, t.ex. film och TV-spel. Vänd dig till personalen istället.

 

Starta genom att trycka på "Lämna" på skärmen. För boken till vänster hörn. En pil uppenbarar sig på skärmen. Är den grön och pekar till höger, ställ boken på vagnen till höger. Är pilen röd och pekar till vänster är boken reserverad. Lägg den i lådan till vänster. Tryck på "Avsluta när du är klar". Välj om du vill ha kvitto eller inte. Klart!

Vissa medier går inte att återlämna i automaten, t.ex. fjärrlånade böcker, ljudböcker, CD-skivor, filmer, TV-spel eller böcker som tillhör fililialbiblioteken.

Kontakta oss

Gislaveds Bibliotek

Telefon: 0371-819 38,
0371-819 93
Fax: 0371-10426

Skicka e-post till Gislaveds bibliotek

Besöksadress
Gislegatan 5
Post- och leveransadress
Gislegatan 7
332 33 GISLAVED