Sök

Läsplatta

Läsplattor med e-bläck

En läsplatta är en bärbar enhet som används för att läsa e-böcker. Skärmen är särskilt designad för att det ska vara bekvämt att läsa.

Man för över e-böcker från datorn (PC/Mac) till sin läsplatta, antingen med USB-kabel eller över trådlöst nätverk. I de flesta fall för man över boken med programmet Adobe Digital Editions. För att kunna använda bibliotekets e-böcker med Adobe Digital Editions krävs ett Adobe ID. Om du har en Sony Reader PRS-T1 eller T2 fungerar inte Adobe Digital Editions. Du ska istället installera det medföljande programmet Sony Reader.

När läsplattan ansluts kommer plattan att synas i Adobe Digital Editions. Överföringen av boken sker genom att man drar den från "biblioteket" med lånade e-böcker till enhetens ikon. Man kommer också åt e-boken från mappen "My Digital Editions" i "Mina Dokument" (Windows).

Viktigt att tänka på är att överföringen av boken från dator till läsplatta är bunden till en dator. Detta innebär att om man exempelvis köper en ny dator och på den installerar Adobe Digital Editions, så måste man först avregistrera den gamla datorn, vilket sker genom en så kallad de-authorization. Instruktioner för hur man gör det finns på engelska om du följer den här länken. Detta kan vara  svårt, så om du vill ha hjälp - tveka inte att kontakta biblioteket!

 

Läsplattor som fungerar med bibliotekets e-böcker

Mycket händer på e-boksfronten och det är inte alltid lätt att hänga med. Vissa modeller av dessa frabrikat fungerar kanske ej och vissa går inte att beställa i Sverige ännu. Kontakta biblioteket om du är osäker på vilken läsplatta du ska välja.

Sony Reader (PRS-T1, PRS-T2)

Bookeen Cybook

Letto (Cybook)

Iriver Story

Nook

Kobo

Logga in

Kontakta oss

Gislaveds Bibliotek

Telefon: 0371-819 38,
0371-819 93
Fax: 0371-10426

Skicka e-post till Gislaveds bibliotek

Besöksadress
Gislegatan 5
Post- och leveransadress
Gislegatan 7
332 33 GISLAVED