Sök

Lånekort

Bibliotekskort och PIN-kod behövs för att låna böcker och andra medier på biblioteken i Gislaveds kommun. Men det går också bra att låna med legitimation i disken eller med personnummer och PIN-kod i låneautomaterna på Gislaveds bibliotek. PIN-koden är en fyrsiffrig kod. Ny kod kan fås på biblioteket vid uppvisande av giltig legitimation.

Med lånekort kan du

  • Låna böcker och andra medier på biblioteken och på bokbussen
  • Låna om och reservera böcker och andra medier på vår hemsida
  • Komma åt vissa databaser hemifrån

Så här skaffar du lånekort

Du kan direkt via hemsidan registrera dig för lånekort. Kortet får du när du besöker närmaste bibliotek, ta med giltig legitimation.

I Gislaveds kommun får alla barn från 5 år möjlighet att skaffa ett eget lånekort i eget namn. Det innebär att du som målsman tar del av våra regler och är medveten om att det är du som ansvarar för barnets lån oavsett om de görs tillsammans med familjen eller förskola/skola.

Här registrerar du dina uppgifter för lånekort

Ladda hem förbindelsekort (fyll i och skriv ut)PDF

Ta del av bibliotekens lånebestämmelserPDF

Om du tappar bort ditt kort

Bibliotekskortet är en värdehandling och ska hanteras varsamt. Du är personligen ansvarig för alla lån som görs på ditt kort. Om du tappar bort ditt kort ska du spärra det så fort du kan. Det kan du göra antingen genom att besöka eller ringa ditt närmaste bibliotek eller genom att logga in på hemsidan. Under "Mina uppgifter" kan du spärra ditt kort. Nytt bibliotekskort kostar 20 kronor för vuxen och 10 kronor för barn.

Kontakta oss

Gislaveds Bibliotek

Telefon: 0371-819 38,
0371-819 93
Fax: 0371-10426

Skicka e-post till Gislaveds bibliotek

Besöksadress
Gislegatan 5
Post- och leveransadress
Gislegatan 7
332 33 GISLAVED