Senaste inköpen

291610
Av Lodén, Torbjörn
Utgivningsår: 1998
281033
Utgivningsår: 2020
291611
Utgivningsår: 2020

Sök

Språk

sv-se

Gislaveds bibliotek

Funktionen Glömt lösenord riktar sig endast till dig som tidigare manuellt skapat ett konto som består av användarnamn och lösenord. Klicka på länken Glömt lösenord i loginrutan på denna sida för att skapa ett nytt.

Om du har glömt din PIN-kod (fyra siffror) måste du vända dig till biblioteket för att få en ny. Det går inte att få en ny PIN-kod automatiskt via webbplatsen. 

Logga in

Senast betygsatta

276001
Bok:Mjölkbudet:2019 Bok
Av Burns, Anna
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Förlag: Nirstedt/litteratur
Resurstyp: Fysiskt material
200662
Ljudbok, CD:Crème fraîche:2007 Ljudbok, CD
Av Brøgger, Suzanne
Utgivningsår: 2007
Språk: Svenska
Hylla: Hce/LC
Medietyp: Ljudbok, CD
Förlag: Storyside
Resurstyp: Fysiskt material
220646
E-bok:Nationens fiende:2016 E-bok
Av Larsson, Lars
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Hylla: Oep/DR
Medietyp: E-bok
Förlag: Books on Demand Elib
Resurstyp: Elektroniskt material
278371
Bok:Tacksamhet:2019 Bok
Av Kaspersen, Kristin
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Dok
Medietyp: Bok
Förlag: HarperCollins Nordic
Resurstyp: Fysiskt material
239576
E-ljudbok:Massutmaning:2017 E-ljudbok
Av Sanandaji, Tino
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Hylla: Ohd/DR
Medietyp: E-ljudbok
Förlag: Word Audio Elib
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: e-ljudbok
De flesta svenskar har stor välvilja mot och tolerans för invandrare, och önskar att invandringen skulle ha lyckats bättre. Sveriges experiment med storskalig invandring från tredje världen till en välfärdsstat har varit unikt till sin omfattning men har i många avseenden misslyckats. Sveriges samhällsproblem är i dag allt mer koncentrerade till den del av befolkningen som har invandrarbakgrund. Utrikes födda står för ungefär 17 procent av befolkningen och andra generationens invandrare för ytterligare fem procent. Utrikes födda utgör trots detta 53 procent av dem med långa fängelsestraff, 54 procent av de arbetslösa och gruppen mottar 60 procent av de utbetalda socialbidragen. 71 procent av Sveriges barnfattigdom finns bland hushåll med utländsk bakgrund, medan 76 procent av medlemmarna i kriminella gäng har invandrarbakgrund.Även ökningen av problemen drivs till betydande del av invandring. Sedan tidigt 1990-tal har de med invandrarbakgrund stått för hälften av ökningen av andelen låginkomsttagare, drygt hälften av minskningen av behörighet bland elever som lämnar grundskolan, cirka två tredjedelar av ökningen av socialbidrag och mer än hundra procent av ökningen av arbetslösheten - som fallit bland inrikes födda. Problem som stenkastning mot polis och räddningspersonal och anlagda bränder är likaså starkt koncentrerade till invandrartäta områden. Det gäller att ta fram konkreta åtgärder som ger alla de invandrare som Sverige har tagit emot en plats i det svenska samhället. Det kräver i sin tur en uppriktig och evidensdriven analys av hur Sverige hamnade här, och av hur man tar sig vidare. Tino Sanandaji har kurdisk bakgrund och föddes i Iran 1980. Han kom till Sverige vid 9 års ålder tillsammans med sin bror och sina föräldrar. Han tog civilekonomexamen vid Handelshögskolan i Stockholm 2004, doktorerade i Public Policy vid University of Chicago 2011 och har sedan dess forskat i nationalekonomi./Innehållsbeskrivning från Elib