Sök

barn-style

För föräldrar

På Gislaveds bibliotek har vi mycker aktiviteter riktat mot barn och unga. Vi har en stor barnavdelning där det finns plats för både lek och avkoppling. Barnen kan ta plats i soffan eller stekpannan för att läsa eller kanske spela en stund på vårt PS4.

Högläsning

Att läsa högt för sitt barn varje dag är en viktig del av barnets språkutveckling och det skapar gemenskap och närhet mellan föräldern och barnet.

För de allra yngsta

På biblioteket finns allt från enkla pekböcker som passar bra under barets första år. I bilderbokstrågen finns bilderböcker med bilder och sagor som väcker fantasin och språket till liv.

Temasamling

I vår temasamling finns bilderböcker som passar vid olika tillfällen, som handlar om känslor, årstider, syskon, kamrater och vänskap.

Läsning och språk

Genom läsningen erövrar barnet språket och genom språket kan barnet relatera till sin omvärld och till sin omgivning. Att själv läsa som förälder signalerar till barnet att läsning är viktigt. Forskning visar att närhet till böcker och tidskrifter i hemmet ökar barnets intresse för språk och läsning.

Eget lånekort

I Gislaveds kommun får alla barn från 5 år möjlighet att skaffa ett eget lånekort i eget namn. Det innebär att du som målsman tar del av våra regler och är medveten om att det är du som ansvarar för barnets lån oavsett om de görs tillsammans med familjen eller förskola/skola.

Ladda hem och skriv ut förbindelsekortet. Barnet tar med det ifyllda förbindelsekortet till biblioteket och får ut sitt lånekort. Numera skapas lånekontot genom skolan, men för att få låna på folkbiblioteken måste förbindelsekortet fyllas i.

Ladda hem förbindelsekort (fyll i och skriv ut)PDF

Låneregler för nedladdning (PDF)

Kontakta oss

Gislaveds Bibliotek

Telefon: 0371-819 38,
0371-819 93
Fax: 0371-10426

Skicka e-post till Gislaveds bibliotek

Besöksadress
Gislegatan 5
Post- och leveransadress
Gislegatan 7
332 33 GISLAVED