Sök

E-bokslänkar

Det finns många e-böcker att få tag på gratis via Internet. Böcker som du kan lägga direkt på läsplattan men också läsa och använda i t.ex. Adobe Digital Editions, Bluefire Reader eller en vanlig PDF-läsare. I vissa fall går böckerna enbart att läsa via webbläsaren i din dator.

Epubbooks.com - En bra engelskspråkig webbplats med engelskspråkiga böcker i det populära epub-formatet som fungerar bra i de flesta läsplattor. Både gratis klassiker och möjlighet att köpa nya titlar.

Litteraturbanken - Gör svenska klassiker tillgängliga. Böckerna är fritt tillgängliga att läsa på nätet, men inte alla finns att ladda ned i filformat som är lämpligt för läsplatta.

OpenLibrary - en webbplats med ambitionen att skapa metadata om alla världens böcker. Har ibland boken i fulltext på olika språk.

The Internet Archive - Internetarkivet - här sparas alla webbplatser någonsin, inklusive en rad andra medier, som musik, bilder, texter och böcker.

Google Böcker - Googles ambitiösa plan är att digitalisera alla böcker som någonsin har givits ut och göra dem sökbara och läsbara helt gratis.

Ibooks - Är Apples tjänst för e-böcker. Här finns gratis e-böcker som inte längre skyddas av upphovsrätt. Ibooks kräver hårdvara från Apple, såsom en Ipad, Mac eller Iphone.

Projekt Runeberg - Arbetar för att skapa fria digitala utgåvor av nordiska klassiker där upphovsrätten har gått ut.

LIBRIS - i Kungliga Bibliotekets katalog finns en del fria e-resurser. Sök här om du är ute efter fack- eller kurslitteratur.  

Logga in

Kontakta oss

Gislaveds Bibliotek

Telefon: 0371-819 38,
0371-819 93
Fax: 0371-10426

Skicka e-post till Gislaveds bibliotek

Besöksadress
Gislegatan 5
Post- och leveransadress
Gislegatan 7
332 33 GISLAVED