Skaparbibblan

Skaparbibblan

Skaparbiblioteket finns i två versioner, en för barn och en för vuxna

Vad är ett Skaparbibliotek?

Det är en plats för skapande där det även ges möjlighet att testa avancerade verktyg och ny teknik. På Gislaveds bibliotek har vi två varianter av skaparbiblioteket. En för vuxna och en för barn och ungdomar.

Skaparbibblan för barn

Hit kan du komma för att göra saker, på egen hand eller tillsammans med andra. Prova något för stunden eller förverkliga dina idéer i din egen takt. Vi har allt från 3D-skrivare till textil, Lego, pennor, ritpapper, Arduino, robotar, saxar, pysselmaterial, datorer, program, symaskiner, Ipads och mycket mer. Saknar du något tar vi gärna in det! Vi har också ett litet bibliotek med böcker för att inspirera och lära sig nya tekniker - låna gärna eller slå dig ner och läs.Du kan spara ditt arbete på plats i en egen låda och fortsätt nästa gång. Du behöver inte anmäla dig i förväg, det är bara att dyka upp. Skaparbibblan för barn äger rum på tisdagseftermiddagar under perioden 5 september till 28 november. Var tredje tisdag kör vi Skaparbiblioteket för vuxna och håller till uppe på övre plan.

Följande datum, kl.15-17 är det Skaparbibblan för barn:
5 sept, 19 sept, 26 sept, 10 okt, 17 okt, 31 okt, 7 nov, 21 nov, 28 nov

Skaparbiblioteket för vuxna

Här har vi fokus på ny teknik - såsom virtual reality, AI-verktyg och 3D-skrivare. Ingen föranmälan krävs, men du får gärna skriva i förväg och berätta om det är något speciellt område du är mer nyfiken på. På plats här finns både VR-glasögon (Meta Quest 2), AI-program (som t.ex. Midjourney och ChatGPT) och en 3D-skrivare (Ultimaker Cura 3). Inga förkunskaper krävs, nyfikenhet räcker långt. Följande datum är det Skaparbiblioteket för vuxna:

12 sept, kl.17-19
3 okt, kl.17-19
24 okt, kl.17-19
14 nov, kl.17-19