Lånekort

Lånekort

Du behöver ett lånekort för att kunna låna och reservera böcker och andra medier på biblioteket. Lånekortet är personligt och kostar inget att skaffa.

Lånekort

För att använda bibliotekets tjänster behöver du ett lånekort. Du kan skaffa ett lånekort genom att gå till ditt närmsta bibliotek med ett ID-kort och prata med en bibliotekarie.

Du kan även skaffa lånekort online. Skaffar du lånekort online är det tidsbegränsat och du måste höra av dig till biblioteket för att aktivera ditt lånekort.

För att skaffa lånekort online så klickar du på länken uppe i högra hörnet som heter: Skaffa lånekort.

 

Eget lånekort för barn

I Gislaveds kommun får alla barn från 5 år möjlighet att skaffa ett eget lånekort i eget namn. Det innebär att du som målsman tar del av våra regler och är medveten om att det är du som ansvarar för barnets lån oavsett om de görs tillsammans med familjen eller förskola/skola.

Ladda hem och skriv ut förbindelsekortet. Barnet tar med det ifyllda förbindelsekortet till biblioteket och får ut sitt lånekort. Numera skapas lånekontot genom skolan, men för att få låna på folkbiblioteken måste förbindelsekortet fyllas i.

 

Ladda hem förbindelsekort Svenska (skriv ut och fyll i, PDF)

 

Ladda hem förbindelsekort Somaliska (skriv ut och fyll i, PDF)

 

Ladda hem förbindelsekort Araviska (skriv ut och fyll i, PDF)


Låneregler

Låneregler för nedladdning. (PDF)