E-böcker på PC och Mac

E-böcker på PC och Mac

För att kunna läsa e-boken på en dator behöver du ett e-boksläsarprogram. Innan du kan börja använda e-boksläsarprogrammen måste du registrera dig för ett Adobe ID.

För att kunna läsa e-boken på en dator behöver du ett e-boksläsarprogram. På PC och Mac använder man Adobe Digital Editions (Ladda ner Adobe Digitala Editions här). Adobe Digital Editions använder man också till att föra över e-böcker till en läsplatta. För Sonys läsplattor använder man dock Sony Reader (Ladda ner Sony Reader här).

Innan du kan börja använda e-boksläsarprogrammen och apparna ovan måste du registrera dig för ett Adobe ID. Lånetiden på e-boken regleras av en kryptering - när man lånat boken försvinner krypteringen i 28 dagar. Företaget bakom krypteringstekniken för våra e-böcker är Adobe, det är därför man behöver ha just ett Adobe ID. Första gången man startar e-boksläsarprogrammen/apparna får man upp en ruta eller länk för att registrera sig. Följ den länken.

Du kan också klicka här för att komma till Adobes sida för registrering.

Börja med att logga in i den gröna rutan i högermarginalen här på bibliotekets hemsida. Du kan logga in med användarnamn, personnummer eller lånekortsnummer. Har du ingen PIN-kod eller har glömt din kod, måste du besöka närmaste bibliotek i kommunen för att få en ny kod.

Sök efter din bok i vår katalog. Kolla så att det är ett e-medie. När du hittat boken du vill ha trycker du på dess titel eller omslag. Du kommer då in i dess post och ser de format som finns tillgängliga (under knapparna "Lägg till minneslista", "Tipsa" och "Inne"). Vanligen står det EPUB (Offline) eller PDF, klicka på denna text för att ladda ner e-boken. Många e-böcker erbjuds även i strömmat format, men för att kunna läsa dem krävs det att du har internetuppkoppling.