angle-left Biblioteksverksamheten öppnar upp vissa delar

Biblioteksverksamheten öppnar upp vissa delar

Kommunen har beslutat att öppna upp vissa bibliotek

Biblioteksverksamheten öppnar upp vissa delar

Uppdatering!
Anderstorp och Reftele öppnar upp delar av sin verksamhet.

• Anderstorp öppnar från och med tisdag 13 april och kommer vara öppet tisdagar och torsdagar mellan klockan 15-18
  • Reftele öppnar från och med onsdag 14 april och kommer vara öppet måndagar och onsdagar mellan kl. 15-19.

Samma regler som för våra andra bibliotek gäller även nu i Anderstorp och Reftele. Korta besök på ca 15 minuter.

Tänk på detta vid besök:

• Maxantal finns i varje bibliotekslokal för att undvika trängsel.
  • Vi kommer erbjuda öppet med utgångspunkten Lämna – Låna – Gå. Maxgräns för ett besök är 15 minuter, ärenden ska genomföras så snabbt som möjligt.
  • Samtliga sittplatser är borttagna från biblioteken för att minska risken för längre besök.
  • Lån av publika datorer för nödvändiga ärenden på max 15 minuter (undantagsvis längre)
  • Möjlighet till handtvätt och handsprit ska finnas.
  • Kom helst själv när du besöker biblioteken.
  • Vid risk för trängsel kommer vi stänga dörrarna och då gäller ”en in, en ut”.

_____________________________

Folkhälsomyndigheten har med hänvisning till bibliotekslagen dragit tillbaka sin tidigare rekommendation om att stänga biblioteken. Korta biblioteksbesök bedöms inte påverka smittspridningen samtidigt som öppna bibliotek har andra positiva effekter för folkhälsan.

- Det är glädjande för oss att öppna upp igen, men det är viktigt att tänka på att biblioteken ska inte var mötesplatser just nu. Du ska göra dina ärenden så snabbt som möjligt och stanna max 15 minuter, säger Maria Alexiusson, bibliotekschef.

Öppettider på biblioteken för allmänheten

Gislaveds bibliotek:
måndag - torsdag 11.00 - 18.00
fredag 11.00 - 16.00
lördag 10.00 - 13.00

Anderstorps bibliotek:
tisdagar och torsdagar mellan klockan 15-18

Hestra bibliotek:
måndagar och torsdagar 16.00–19.00

Reftele bibliotek:
måndagar och onsdagar mellan kl. 15-19.

Smålandsstenars bibliotek:
måndag och torsdag 10.00–13.00, 14.00–18.00

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer vilket innebär att flera anpassningar har gjorts för att minimera risken för smittspridning.

Läs mer om vad som gäller inom biblioteksverksamheten.

Tänk på detta vid besök:

• Maxantal finns i varje bibliotekslokal för att undvika trängsel.
  • En dator för allmänheten erbjuds i Gislaved, Hestra och Smålandsstenar.
  • Möjlighet till handtvätt och handsprit ska finnas.
  • Kom helst själv när du besöker biblioteken.
  • Vid risk för trängsel kommer vi stänga dörrarna och då gäller ”en in, en ut”.

Övriga åtgärder inom biblioteksverksamheten

• Broaryd och Burseryd bibliotek är fortsatt stängt för allmänheten och endast öppet för skolan.
  • Bokbussen fortsatt inställd. Böcker kan köras ut med bil.
  • Meröppet fortsatt stängt.
  • Take away erbjuds på alla bibliotek.
  • Boken kommer erbjudas till riskgrupper för covid -19 fortsatt på alla bibliotek.

sv-se en-gb