Bibblix

Bibblix

Låna e-böcker för barn och unga på ett helt nytt sätt i appen Bibblix!

Bibblix är en e-bokstjänst som riktar sig främst till barn 6 och 12 år men innehållet passar även yngre och äldre barn.
Bibblix innehåller bara textböcker på svenska och antalet lån är begränsat till 5st/veckan. Vill man lyssna på ljudböcker för barn kan man använda Biblio. Här kan du läsa mer om Biblio. Vill man läsa eller lyssna på böcker på andra språk än svenska kan man besök Världens bibliotek. Böckerna i Bibblix är utvalda för att passa målgruppens behov och intressen. Därför kan vissa barnböcker saknas, men exempelvis finns tillgängliga i vår andra app Biblio. Hela tiden tillkommer nya titlar. Appen är utvecklad av Stockholm och Malmö stadsbibliotek. Sedan 2020 ägs och förvaltas appen av föreningen Sambruk på uppdrag av de samverkande kommunerna. I Gislaveds kommun har appen funnits sedan årskiftet 2020/2021.


Så här gör du för att använda Bibblix

  1. Skaffa lånekort på valfritt kommunbibliotek om du inte redan har det. Om du lånar böcker på ditt skolbibliotek har du ett lånekort och du kan få kortnummer och pinkkod av skolbibliotekarien.

  2. Ladda ner den kostnadsfria Bibblixappen på antingen App Store (iPad, Iphone, etc.) eller i Playbutiken (Samsung, Motorola, Sony, Xiaomi, OnePlus, etc). Bibblix fungerar både på surfplatta och mobil.

  3. Skapa en profil i Bibblix – Öppna Bibblix och klicka på profilbilden längst upp till höger och skriv in ditt namn. Klicka sen på den gröna knappen för att koppla profilen till ditt bibliotekskort. Nu behöver du ditt lånekortsnummer som står på av ditt lånekort (11 siffror). Du behöver också kunna din 4-siffriga pinkod. Klicka sedan på den gröna knappen.

  4. I Bibblix kan du söka böcker efter vad de handlar om och vilken ålder de passar. Du kan provläsa några sidor och se om du tycker boken är bra innan du lånar den. Sen är det bara att fortsätta läsa!