Bibblix

Bibblix

Låna e-böcker för barn och unga på ett helt nytt sätt

Bibblix är en e-bokstjänst som riktar sig till barn mellan 6 och 12 år. Innehållet passar också yngre och äldre barn. Du kan använda appen på din platta eller smarta telefon. Appen är gratis och du laddar ner den från App Store eller Google Play. Sök på Bibblix så hittar du den.

När du laddat ner appen loggar du in med ditt lånekortsnummer (11 siffror på baksidan av ditt lånekort) och din pinkod (4 siffror). Hör av dig till biblioteket om du inte har något lånekort eller inte kan ditt lånekortsnummer eller pinkod.

Appen är utvecklad av Stockholm och Malmö stadsbibliotek. Sedan 2020 ägs och förvaltas appen av föreningen Sambruk på uppdrag av de samverkande kommunerna. I Gislaveds kommun har appen funnits sedan årskiftet 2020/2021.

Böckerna i Bibblix är utvalda för att passa målgruppens behov och intressen. Därför kan vissa barnböcker saknas, men exempelvis finns tillgängliga i vår andra app Biblio. Hela tiden tillkommer nya titlar.

Bibblix innehåller bara textböcker på svenska och antalet lån är begränsat till 5st/veckan. Vill man lyssna på ljudböcker för barn kan man använda Biblio. Här kan du läsa mer om Biblio. Vill man läsa eller lyssna på böcker på andra språk än svenska kan man besök Världens bibliotek.

Här följer en steg-för-steg beskrivning för hur du gör när du använder Bibblix.

  1. Skaffa Lånekort–Lånekort är gratis och ni får det på biblioteket. När ni har lånekort kan ni läsa 5 böcker i veckan i Bibblix.
  2. Ladda ner Bibblix – Bibblix är gratis att ladda ner och använda. Appen finns att ladda ner i App Store och Google Play. Bibblix fungerar både på surfplatta och mobil.
  3. Skapa en profil i Bibblix – Öppna Bibblix och klicka på profilbilden längst upp till höger. Nu kan ni skriva in ett namn på profilen. Klicka på den gröna knappen för att koppla ert bibliotekskort till profilen. Skriv in numret som ni hittar på baksidan av lånekortet (11 siffror) och 4-siffriga pinkoden som ni har till kortet. Klicka sedan på den gröna knappen.
  4. I Bibblix kan du söka böcker efter vad de handlar om och vilken ålder de passar. Du kan läsa några sidor och se om du tycker boken är bra innan du måste låna den. Sen är det bara att fortsätta läsa!

Språk