Anpassade medier

Anpassade medier

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att ta del av våra medier. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt talböcker. Hos oss kan du också skaffa Legimus.

Böcker och medier för alla

Biblioteket har anpassade böcker för dem som har olika former av läshinder.

Vi erbjuder ett stort urval av DAISY-talböcker, talböcker på kassett, storstilsböcker och lättlästa böcker för vuxna. För att kunna lyssna på DAISY-talböcker behöver man särskild DAISY-spelare. Biblioteket har sex spelare till utlåning. DAISY-spelare finns också i form av app för mobiltelefon och som datorprogram till PC eller Mac.

För dig som av någon anledning inte själv kan ta dig till biblioteket finns vår uppsökande verksamhet, vilket innebär att personal från biblioteket kör hem böckerna till dig. DAISY-talböcker och talböcker på kassett kan även skickas hem till dig per post. 

DAISY - Talböcker

Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) möjliggör numera för låntagaren att ladda hem talböcker via webbplatsen Legimus. Tjänsten heter Egen nedladdning och för att få tillgång till den måste man registreras som låntagare. Registreras som låntagare gör man på biblioteket. Då får man instruktioner och information om hur tjänsten fungerar. Kontakta oss för att boka en tid.

Länk till Legimus.

Sök på DAISY

Om en viss titel inte finns på biblioteket kan vi kostnadsfritt beställa boken till dig från ett annat bibliotek. Kontakta biblioteket för vidare hjälp!

Böcker på lätt svenska

Legimus

Legimus är en digital tjänst för personer med läs- eller synnedsättning. Läs mer om Legimus och hur du ansöker här